Фандъкова: Най-важното е да се ревизира концесионният договор

Фандъкова: Най-важното е да се ревизира концесионният договор
Според кмета на София най-важното, което предстои сега, е да бъде ревизиран концесионният договор на „Софийска вода”. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

„Най-важното, което предстои сега, е да бъде ревизиран концесионният договор на „Софийска вода“, така че условията в него да се подобрят и да бъдат по-изгодни за хората“, заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след края на днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС), предаде агенция „Фокус“.

Общинските съветници отхвърлиха внесеното предложение за провеждане на местен референдум с въпрос „Съгласни ли сте да бъде прекратен концесионният договор между Столична община и „Софийска вода“ АД?”. Фандъкова подчерта, че няма съмнение за това, че всички общински съветници са подходили отговорно.

„Независимо от днешното решение обаче, трябва да е ясно, че Столичният общински съвет и Столична община си остават в правото да контролират концесионера и ако имат основание, дори да развалят договора при определени, заложени параметри в самия договор“, посочи кметът.

По думите й, за да бъде прекратена концесията на дружеството „Софийска вода“, не е нужен местен референдум, като договорът може да бъде прекратен с решение на СОС.

#Йорданка Фандъкова #СОС #Съвет #Софийска вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници