Lenovo разширява серията Yoga с два нови модела

Lenovo разширява серията Yoga с два нови модела
A A+ A++ A

Производителите на компютри продължават да търсят нови начини за трансформиране на преносимите компютри и Lenovo е сред компаниите намерили правилната посока. Иновативната серия Yoga успя да ни спечели, когато тествахме един от представителите й и най-успешните й елементи са залегнали и в новите мобилни компютри на Lenovo, които бяха представени на изложението IFA. Два от тях включват същите панти на екрана, позволяваaщи завъртането му на 360 градуса и трансформирането на устройството в таблет.

Това са моделите Yoga 2 Pro и ThinkPad Yoga, който е първи подобен лаптоп в бизнес серията на Lenovo. И двата могат да се конфигурират с процесори Intel Haswell до Core i7 и могат лесно да бъдат трансформирани в зависимост от начина на употреба. Цената на Yoga 2 Pro в Щатите стартира от 1099 долара, а за тези пари получавате по-тънък, по-лек и по-мощен лаптоп. Устройството вече е снабдено с клавиатура с подсветка, обновен дизайн, SSD диск за съхранение на данни и 13" сензорен дисплей с впечатляващата резолюция 3200 x 1800 пиксела. Компанията е включила софтуер, позволяващ правенето на снимки с гласова команда и приложение с готварски рецепти, което може да се управлява с жестове пред камерата - удобно ако готвите нещо и не искате да цапате екрана.

Цената на ThinkPad Yoga на свой ред стартира от 949 долара и осигурява възможности, които се ценят от бизнес потребителите. Има по-малък екран с диагонал 12,5" с резолюция до 1080p, но може да се конфигурира с твърд диск с капацитет до 1TB. Добавени и са панти с повишена здравина, а сред интересните функции е Lift n' Lock. Тя води до скриване на бутоните на клавиатурата чрез повдигане на част от корпуса при завъртане на екрана и така при ползване в таблетен режим под пръстите остава равна повърхност.

Подвижните панти обаче не са запазени за моделите от серията Yoga и ще се появят и в новата линия Flex, макар и не толкова гъвкави. Според компанията един от най-популярните режими за ползване на Yoga е завъртането на екрана, за да е удобен за разглеждане на снимки, видео или сайтове. При него клавиатурата става поставка. Точно такива панти, позволяващи завъртане на 300 градуса, са включени и във Flex. Устройствата могат да бъдат конфигурирани с процесор до Intel Core i7 от 4-то поколение или с дисплеи с резолюция до 1080p, а цената им е по-ниска от тази на Yoga.

Компанията показа и нов All-in-One компютър, който се нарича Flex 20. Предлага 19,5" сензорен екран (отчита до 10 точки на допир) и може да се използва изправен или хоризонтален върху маса и на практика е наследник на модела IdeaCentre Horizon. Идва в комплект с клавиатура и мишка, чиято форма може да бъде трансформирана само с едно движение. Устройството включва и специален софтуер за ползване в хоризонтален режим от повече хора едновременно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници