Турция в бойна готовност за отпор срещу Сирия

Турция в бойна готовност за отпор срещу Сирия
Турция е в бойна готовност по границата със Сирия.
A A+ A++ A

От Турция идват информации за повишена бойна готовност на границата със Сирия. Военни хеликоптери на турските сухопътни войски вече обхождат и патрулират по границата със Сирия в провинция Шанлъурфа, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, цитиран от "Стандарт".

В петък към 17,30 часа шест хеликоптера излетяха един след друг от писта в щаба на 20-а бронетанкова бригада в центъра на Шанлъурфа и това действие предизвика силно безпокойство и недоумение сред жителите на града. По-късно стана известно, че хеликоптерите от състава на турските сухопътни войски извършват рутинни полети за „обход и наблюдение на турско-сирийската граница".

Разположената за охрана на военновъздушната база „Инджирлик" в турската провинция Адана холандска батарея ЗРК „Патриот" е в 24-часов режим на готовност срещу евентуална ракетна или химическа атака от Сирия. Командирът на батареята полковник Питър Кьонинг на брифинг обясни, че изпълняват задачата да охраняват над един милион души в град Адана и околността.

Батареята ЗРК „патриот" разполага с един радар и седем пускови установки. Обслужва се от 230 холандски военнослужещи в 24-часов режим на наблюдение на въздушното пространство.

#Турция #Сирия #Адана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници