Motorola отчита загуби въпреки доброто представяне на RAZR

Motorola отчита загуби въпреки доброто представяне на RAZR
A A+ A++ A

Motorola Mobility публикува вероятно последните си самостоятелни финансови резултати за тримесечието, преди да стане част от Google, което очакваме да се случи в началото на тази година. И изнесените цифри не са особен повод за гордост. Компанията е отново на червено със загуби от 80 милиона долара за периода, докато преди година е била на печалба със 110 милиона. Нетните приходи са почти същите като през последното тримесечие на 2010 г - $3,4 милиарда. През цялата изминала година приходите са в размер 13,1 милиарда долара, което е с 14% повече спрямо 2010 г.

Доставките на телефони продължават да намаляват - през тримесечието са били доставени 10,5 милиона броя (11,3 милиона преди година), от които 5,3 милиона са били смартфони. Като цяло през миналата година американците са осигурили 42,4 милиона телефона, 18,7 милиона от които са били "умни". Не впечатлява и броят на таблетите - 1 милион за цялата година и 200 000 за последното тримесечие.

http://mediacenter.motorola.com/Press-Releases/Motorola-Mobility-Announces-Fourth-Quarter-and-Full-Year-Financial-Results-39c2.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино