Волейболистките ни загубиха от Полша

Волейболистките ни загубиха от Полша
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол за жени загуби с 1:3 (22:25, 25:18, 13:25, 18:25) от Полша във втория си мач от Евро 2013.

Съставът, воден от Марчело Абонданца, се представи колебливо и остава с две точки в група D.След равностойното начало българките заиграха с настроение и натрупаха огромна преднина при 21:15. Полякините, пети от миналото европейско първенство, направиха серия от седем безответни точки и поведоха с 22:21. До края на гейма те дадоха само още една точка на българския отбор, предаде Стандарт Нюз.

Във втория капитанът Страшимира Филипова и съотборничките ѝ си взеха поука. Те отново напреднаха значително в резултата, но този път не позволиха да се стигне до обрат и убедително изравниха след 25:18.

Когато се очакваше, че българките вече са в положителен ход, дойде отговорът на съперника. Полша влезе гръмко в гейма и поведе с 14:5, за да стигне до 25:13.

"Дружина полска" владееше развоя на четвъртата част. В нея съперникът водеше с 11:7 и 18:11 и след това спокойно спечели мача.

Страшимира Филипова завърши с 16 точки, а Елица Василева добави 13. Звездата на Полша Катажина Сковронска-Долата отбеляза 25 точки.

България е на третото място в група D преди последния си мач с Чехия. Срещата е решаваща и ще определи отбора, който ще играе в осминафиналите. Чехкините загубиха с 0:3 от Сърбия.

#Марчело Абонданца #волейбол #Евро 2013 #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници