Задава се HTC Sense 4.0. Ето какво ще предложи

Задава се HTC Sense 4.0. Ето какво ще предложи
A A+ A++ A

След месец, по време на мобилния конгрес, HTC най-вероятно ще представи официално най-новата версия на потребителския интерфейс Sense и първите устройства, които го използват - засега предположенията се въртят около HTC Ville и HTC Edge. Софтуерът е един от основните начини, по които тайванската компания диференцира продуктите си и ги отличава от тези на конкурентите. Любим е на много потребители заради допълнителните добавки и оптимизации, направени на стандартния интерфейс на Android, и за мнозина това е основната причина за покупка на смартфон на HTC. От сайта PocketNow са имали възможност да поработят с бета версия на интерфейса и споделят интересни детайли за направените в новата версия промени. И за щастие те са в посока на опростяване на софтуера, който с всяко досегашно издание ставаше все по-натруфен.

Според информацията от HTC са поставили акцент върху подобряване на типографията и намаляване на визуалните модификации. Вече се поддържа работата на интерфейса в хоризонтален режим, има нови бутони и плъзгачи за промяна на настройките; нов заключващ екран, който ще показва нотификации за различни събития (ще се отварят, без да е необходимо отключване на телефона), списък с контакти за бърз достъп или отваряне на текущите задачи; обновен е и мениджърът на приложения, който ще включва и 3D изглед.

Другите промени са засегнали клиента за електронна поща, който е още по-функционален от досегашния. От PocketNow дори споделят, че компанията вероятно е успяла да създаде най-доброто такова приложение за Android. При работа с Exchange акаунт може да се активира функцията Smart Sync, която пести енергия, като се опитва интелигентно да предскаже навиците на потребителите и изключва синхронизацията в моментите, в които телефонът обикновено не се ползва. В браузъра е добавена функция за по-удобно четене, която е подобна на тази в iOS 5. Тя премахва рекламите и форматира съдържанието за по-лесен достъп до него. Другите нови опции са за отбелязване на страници или видео за по-късно разглеждане.

Интересно допълнение представлява и режимът Guest Mode. Той е от полза, когато някой друг иска да използва телефона ви. На практика можете да укажете до кои от приложенията да има достъп гостът и така да предпазите останалата лична информация в устройството. Добавени са нови функции на камерата като детекция на мигването на обекта на снимане и заснемане на 5 последователни кадъра и автоматично избиране на най-добрия от тях. Не е пропусната и интеграцията с популярната услуга DropBox, която предоставя на потребителите на HTC по 50GB онлайн място за съхранение на файлове. Технологията на Beats Аudio ще е стандартна функция за Sense 4.0 и вече ще работи с всички музикални приложения, а не само с вградения плеър. И за финал - телефоните с HTC Sense 4.0 няма да имат виртуални бутони като тези в Galaxy Nexus, а ще разчитат на отделни, поставени върху корпуса. Те ще бъдат 3 на брой, каквито са нуждите на Android Ice Cream Sandwich, а не 4, както досега.

http://pocketnow.com/android/htc-sense-40-first-impressions

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници