Акционери търсят заместник на Стив Балмър в Microsoft

Акционери търсят заместник на Стив Балмър в Microsoft
A A+ A++ A

Както е известно, Стив Балмър обяви, че ще напусне Microsoft в рамките на следващите 12 месеца, и напълно естествено започнаха да се носят всякакви слухове за неговия наследник. Според Reuters в момента има списък с цели 40 кандидати за позицията на Балмър, като някои от тях са доста любопитни. Листата се оглавява от досегашния шеф на Nokia Стивън Илъп, който би бил естествен фаворит за горещия стол в Редмънд, като се има предвид, че вече е бил част от висшия мениджмънт на Microsoft, а освен това натрупа и сериозен опит в Nokia.

В същото време обаче акционери в Microsoft искат по-сериозна замяна, която да доведе и до цялостна промяна в компанията, и издигат сериозни собствени кандидатури. Сред тях се открояват тези на Алан Мумали, който в момента е изпълнителен директор на "Форд", и Майк Лаури, който управлява Computer Science Corp. И двамата имат подкрепата на поне трима от 20-те най-влиятелни акционери в компанията от Редмънд. Според източниците на Reuters новият шеф на Microsoft ще бъде определен до края на годината.

http://www.slashgear.com/microsoft-investors-reportedly-push-board-to-consider-ford-ceo-as-possible-ballmer-replacement-10297190/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино