Преговорите между Сергей Лавров и Джон Кери протичат в "конструктивна атмосфера"

Преговорите между Сергей Лавров и Джон Кери протичат в "конструктивна атмосфера"
A A+ A++ A

Преговорите между Сергей Лавров и Джон Кери в Женева по въпроса за Сирия протичат в конструктивна обстановка, атмосферата е делова, а страните са устремени към успешен резултат, предаде Интерфакс думите на заместник-министъра на външните работи на Русия, Михаил Богданов, съобщи агенция Фокус.

„Преговорите се провеждат в делова и конструктивна атмосфера, има стремеж към резултат”, заяви Богданов. Вече са се състояли разговори в състав делегации, в момента Сергей Лавров и Джон Кери вечерят заедно. На вечерята присъстват заместник-министърът на външните работи на Русия, Сергей Рябков и заместник-секретарят на държавния департамент на САЩ, Уенди Шърман.

Делегациите са се договорили да не правят публични изявления преди края на преговорите, заявява източник на РИА Новости. Сергей Лавров и Джон Кери са обменили принципни оценки, а експертите са пристъпили към работа по конкретните въпроси.

„Работата започна. Министрите обмениха принципни оценки. Експертите пристъпиха към работа по конкретните въпроси. Страните се договориха да не правят публични изявления по време на преговорите и да се съсредоточат в работата”, заяви източникът, част от руската делегация в Женева.

#Сирия #Кери #Лавров #преговори #САЩ #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино