Фандъкова: Влагаме много усилия за култура и образование в София

Фандъкова: Влагаме много усилия за култура и образование в София
Фандъкова заяви, че се влагат много усилия за култура и образование в София. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Надявам се днешният разговор да ни напомни, че Европа не е само икономически и политически, а и граждански проект.“

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на откриването на международната конференция „Софийски разговори за Европа“ в петък, съобщи агенция „Фокус“.

По думите й Европа и нейните граждани имат нуждата да погледнат отвъд икономическите и политическите цели на Европа, да погледнат към културата и образованието.

„В културата и образованието има най-много нужда от мостове и диалог. Влагаме много усилия за културата и образованието в София“, заяви още Фандъкова.

„Най-големите успехи са в това, че Столична община е водеща в създаването на нови политики в сферата на културата – в последните години Общината се отвори за творческите и гражданските организации. Имаме своята стратегия за културата до 2020 година, която е направена във взаимодействие с всички тези организации. Затова със самочувствие пристъпваме към кандидатстването за Европейска столица на културата през 2019 година. Нашите колеги от съседните общини се присъединиха от нашата кандидатура. Според мен столицата трябва да бъде двигателят за целия регион“, каза още столичният кмет.

„Като кмет на София ролята на членството на България в ЕС и възможността да се възползваме от европейската солидарност са важни", категорична е Йорданка Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #София #Европа #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници