Цветлин Йовчев: Извънредните разходи на МВР за охрана на протестите са над 1 млн. лева

Цветлин Йовчев: Извънредните разходи на МВР за охрана на протестите са над 1 млн. лева
По закона за МВР 50 часа е извънредният труд, които се признават като извънреден труд на служителите на вътрешното министерство. „Тези, които са надхвърлили тези часове, ще бъдат компенсирани, но за съжаление, не в пълен размер“, посочи Цветлин Йовчев.
A A+ A++ A

Общите извънредни разходи на Министерството на вътрешните работи (МВР), натрупани по време на гражданските протести в страната за периода 14 юни – 5 септември, са в размер на 1 380 040 лева. Това заяви в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в отговор на питане на народния представител от БСП Кирил Добрев относно извънредни разходи на МВР за охрана на протестите в страната, предаде агенция „Фокус“.

Йовчев посочи, че за същия период до 5 септември за охрана на протестите в столицата са били командировани 3660 служители от 21 областни дирекции на МВР. „Стойността на положения извънреден труд на полицаите възлиза на 202 330 лева, а останалите над 1 млн. лева са реално положеният труд и други разходи за охрана на протестите в страната“, посочи Йовчев.

По думите на вътрешния министър – извънредният труд на служителите към СДВР вече е изплатен, а през октомври ще бъдат преведени парите за извънредния труд на полицаи от други областни дирекции на МВР.

По закона за МВР 50 часа е извънредният труд, които се признават като извънреден труд на служителите на вътрешното министерство. „Тези, които са надхвърлили тези часове, ще бъдат компенсирани, но за съжаление, не в пълен размер“, посочи още Йовчев.

#Цветлин Йовчев #МВР #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници