Златанова: Заварих абсолютно неподготвена програма за селските райони

Златанова: Заварих абсолютно неподготвена програма за селските райони
Заварих абсолютно неподготвена програма за селските райони, заяви вицепремиерът Зинаида Златанова. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

„Заварих абсолютно неподготвена програма за селските райони. Изправени сме пред едно от многото решения, които трябва да вземем в 12 без 5, защото предното правителство не го е взело, т.е. как да преодолеем т.нар. „бели петна“.

Дали всички граждани на страната ще могат да се ползват от европейски средства“, каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, предаде агенция „Фокус“.

„Вариантът, който се очертава като най-подходящ, е – дефиницията за селски райони да остане като в сегашния програмен период и по линия на ОП „Регионално развитие“ да бъдат допълнително допуснати дейности в териториите на общините, а не в строителните граници, както беше досега, в областта на социална инфраструктура, образователна инфраструктура, устойчив градски транспорт и икономическо развитие.

Така смятаме, че цялата територия на страната ще бъде покрита. Имаме основание да мислим, че ЕК ще приеме едно такова предложение“, отбеляза Златанова.

#Зинаида Златанова #ОП #предложение #правосъдие #правителство #бели петна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници