Пиявици и червеи излизат от чешма край Бобовдол

Пиявици и червеи излизат от чешма край Бобовдол
Снимка: „Вяра“
A A+ A++ A

Жител на Големо село край Бобовдол е намерил пиявици и червеи в чешмяна вода, съобщава вестник „Вяра“.

„Два дни нямахме вода и днес, като пуснах чешмата, изтече топка с тези твари. Плащаме за питейна вода, а вижте какво пием. В Големо село никога не сме имали кристална питейна вода, но точно такова чудо не бях виждал! Представете си как едно дете пие вода направо от чешмата и какво поглъща - ето това! Кажете ми какви са тия животни, аз не знам!“, разказва Славчо Бенков, който е миньор в рудник „Миньор“ в Бобов дол.

Мъжът се закани, че ще търси правата си в РЗИ - Кюстендил, след като служители в РИОКОЗ - Дупница, му казали, че приемат жалбата му по телефона. От РИОКОЗ обяснили на Бенков, че не могат да изпратят човек на място да установи каква е водата в Големо село, тъй като нямали служител, който да отговаря за миньорската община.

„От ХЕИ в Дупница ми казаха, че приемат жалбата ми по телефона и ще уведомят отговорните институции. Те обаче не можели да реагират, тъй като нямало служител за община Бобов дол. Преди време имало такъв, но след пенсионирането му не бил назначен нов. Оттук заминавам в РЗИ - Кюстендил, искам най-после някой да обърне внимание на тия проблеми. Искам виновните да си понесат негативите“, обясни Славчо.

Кметът на Големо село Васил Васев е категоричен, че донесената вода не е от водопровода за питейни нужди, а от промишления водопровод. Според него Бенков е смесил водата от двата водопровода, заради което сега в чешмата му са потекли боклуци.

„Много интересно как този господин е наточил от чешмата питейна вода, като такава в момента няма. Той е донесъл промишлена вода с боклуците, защото вода има само във водопровода с промишлена вода“, казва той.

#Бобовдол #Дупница #Кюстендил #Бобов дол #Кюстендил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници