Без обвинение за тарана срещу турското посолство

Без обвинение за тарана срещу турското посолство
A A+ A++ A

Българинът, който вчера се вряза с автомобил в сградата на турското посолство, Марчо Жеков страда от психично заболяване – „параноидна шизофрения“. Поради това той не може да бъде подведен под наказателна отговорност, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Спрямо него не са повдигнати обвинения. Материалите по делото се изпращат по компетентност на Софийска районна прокуратура (СРП), с оглед предприемане на действия за задължително/принудително лечение.

БГНЕС припомня, че 35-годишният Марчо Жеков умишлено се вряза с автомобила си в сградата на турското посолство в центъра на София. При инцидента, който стана малко след 13.30 часа вчера, няма пострадали. Шофьорът се предаде сам на полицията и заяви, че искал „да отмъсти на Турция за брат си, който е бил убит преди време там“.

Автомобилът се вряза в металната врата, която води към паркинга на дипломатическата мисия. Колата марка „Ауди А4“ е с варненска регистрация. Шофьорът се намира в Първо районно полицейско управление. Очевидци на място обаче разказаха пред БГНЕС, че автомобилът е излязъл с доста голяма скорост от една от преките и директно се е врязал в сградата на посолството.

Две жени съобщиха пред БГНЕС, че чули силен шум и излезли да видят какво се случва. Според разказа им веднага след „удара“ на аудито в посолството полицаи извадили пистолети, отишли при колата и извели шофьора. Мъжът не бил пострадал, закопчали го с белезници и го отвели. 35-годишният мъж е бил криминално проявен.

Софийската градска прокуратура (СГП) е уведомена за започнато досъдебно производство във връзка с инцидента пред посолството на Турция. Разследването се води срещу Марчо Жеков за престъпление по чл. 216 (умишлено увреждане на чуждо имущество) и по чл. 325 НК (хулиганство).

#турско посолство #Атака #шофьор #обвинение #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници