България получава 32 млн. евро по програма "Храна за бедните" за периода 2014 - 2020 г.

България получава 32 млн. евро по програма "Храна за бедните" за периода 2014 - 2020 г.
Общините, които не попадат в определението за селски район, ще получат европейски средства за няколко основни дейности от програмата „Регионално развитие”, отбеляза Златанова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България ще получи 32 млн. евро по програмата „Храна за бедните” за периода 2014 - 2020 г., съобщи вицепремиерът и министър на правосъдието, Зинаида Златанова, на семинар във Велинград, посветен на следващия програмен период на оперативните програми, предава БНР.

Общините, които не попадат в определението за селски район, ще получат европейски средства за няколко основни дейности от програмата „Регионално развитие”, отбеляза Златанова.

С най-голяма степен на подготовка на европрограмите, които ще се финансират от 2014 г., са "Регионално развитие", „Човешки ресурси”, „Околна среда”.

Не са изпратени за съгласуване с Европейската комисия програма „Конкурентоспособност на икономиката” и новите програми „Образование и наука” и „Добро управление”, която включва развитие на електронните административни услуги.

За да се намали рискът от загуба на европейски средства през сегашния период, до края на 2013 г., са предприети мерки със срок за изпълнение за всяка от програмите, допълни още вицепремиерът Зинаида Златанова.

"Разрешихме с решение на Министерски съвет договарянето в размер на 10 % по всички програми. Ако някой проект не успее да изтъргува търг, и се забавят, ако има обжалване, да може да се яви на следващ, за да не изпускаме средства", каза Златанова.

#Зинаида Златанова #европрограми #"Регионално развитие" #„Околна среда”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници