Приключи първият български конкурс за разработване на приложения за Windows Phone

Приключи първият български конкурс за разработване на приложения за Windows Phone
A A+ A++ A

По незнайна причина пропуснахме новината, че в началото на ноември миналата година Microsoft България даде началото на конкурс за мобилни приложения за платформата Windows Phone. Научихме това едва сега, когато вече са известни победителите в него. [URL]http://blogs.msdn.com/b/dpe_bulgaria/archive/2011/11/01/windows-phone-7-app-challenge.aspx|Инициативата[/URL] се проведе в сътрудничество с българските потребителски групи около технологиите .NET и Silverlight, а темата на конкурса беше "Красотата е в простите неща". Всеки от създателите на приложенията, класирал се на едно от първите 10 места, получава безплатен акаунт в Windows Phone Marketplace, a авторът на най-доброто приложение ще се сдобие и с телефон с Windows Phone.

Първото място в надпреварата зае Генчо Чокоев с приложението MotoTest, което е предназначено за бъдещите шофьори, които искат да се подготвят за теоретичната част на своя изпит. Програмата предлага 3 основни режима за подготовка - обучение, изпит и поправка. Всеки от тях генерира листовка (измежду почти 1500 въпроса), състояща се от 45 въпроса, която трябва да бъде решена за 20 минути. След това се предоставя информация за това как е била решена. MotoTest следи степента на усвояване на материала и изчислява ранг на цялостната подготовка. Генчо Чокоев получава телефон HTC Surround и възможност да публикува приложението си в Windows Phone Marketplace.

Другите участници в състезанието, които получават ваучер за безплатна регистрация в софтуерния магазин, са Александър Леков, Антони Иванов, Владимир Ангелов, Ивайло Йосифов, Лъчезара Петкова, Любомир Доков, Мирослав Мирославов, Панайот Цанков, Тодор Михайлов, Тодор Чимев, Тошо Тошев и Явор Матов.

http://blogs.msdn.com/b/dpe_bulgaria/archive/2012/01/26/windows-phone-7-contest-winners-announced.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници