1400 ТИР-а чакат да влязат в България

1400 ТИР-а чакат да влязат в България
Снимка: Actualno.com
A A+ A++ A

На граничните контролни пунктове Дунав мост, Калотина, Капитан Андреево и Лесово за влизане в страната чакат общо около 1400 товарни автомобила, а за излизане - около 240.

На всички останали ГКПП няма натрупване на превозни средства. Служителите на Гранична полиция са създали организация за максимално използване на пропускателната възможност на всички пунктове, посочват от МВР.

След падналите обилни снеговалежи обстановката в страната постепенно се нормализира, посочват от bTV.

Отменено е бедственото положение в община Баните, област Смолян, съобщиха от Общинската администрация.

Всички пътища в родопската община са разчистени и са проходими при зимни условия, възстановено е и електрозахранването в района.

Пътищата са проходими при зимни условия. Пътните настилки са предимно заснежени и заледени, но са обработени и опесъчени, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Затворени за движение са Върбишкият, Златишкият, Твърдишкият и Троянският проход.

През Дюлинския проход е забранено движението на товарни автомобили, а леките трябва да са с вериги.

Забранено е преминаването на камиони с тегло над 10 тона през проходите „Шипка“, „Вратник“ и „Петрохан“, като през последните два всички МПС е необходимо да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Суха е пътната настилка на автомагистралите „Хемус“ и „Люлин“, на „Тракия“ има мокри участъци, „Марица“ е заснежена и обработена.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници