Nikon 1 AW1 е първият водоустойчив безогледален фотоапарат със сменяема оптика

Nikon 1 AW1 е първият водоустойчив безогледален фотоапарат със сменяема оптика
A A+ A++ A

Търсещите начин да правят по-качествени снимки под вода без да използват специални калъфи за подводно снимане най-сетне могат да спрат внимание на нещо по-специално. Това е Nikon 1 AW1, който на практика е първият безогледален фотоапарат със сменяема оптика, който може да се използва под вода. Устройството има характеристики, които са сходни с тези на модела J3, което означава, че има 14MP сензор, способен да снима със скорост до 15 fps при продължителен автофокус (до 60 fps при фиксиран).

По-специални обаче са възможностите на корпуса, който е водоустойчив на дълбочина до 15 метра и освен това може да издържи падане от височина 2 метра. Nikon е направила и специални водо- и удароустойчиви версии на обективите 11-27.5mm f/3.5-5.6 и 10mm f/2.8.

1 AW1 е снабден още с GPS, висотомет, индикатор за дълбочина и електронен компас, а освен това има водоустойчива подвижна светкавица. Добавени са и три режима за оптимизиране на снимките под вода за постигане на по-точни цветове. Цената с обектив 11-27.5mm е 799 евро, а с добавянето на втори обектив (10mm f/2.8) става 1019 евро.

http://www.nikon.com/news/2013/0919_nikon1_01.htm

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници