Слух: Microsoft иска Nokia да се откаже от таблета Sirius

Слух: Microsoft иска Nokia да се откаже от таблета Sirius
A A+ A++ A

Сделката между Nokia и Microsoft няма да бъде финализирана преди началото на следващата година, а преди това трябва да получи одобрение от акционерите в компанията, но според информация на Елдар Муртазин американската компания вече се държи като собственик с финландците и се опитва да налага собствените си решения. Той твърди, че Microsoft в момента притиска Nokia се откаже от представянето на таблета Sirius, за който се говори отдавна, както и от още няколко телефона, които финландците готвят за пазара, сред които има и няколко от серията Asha, които не работят с Windows Phone.

Изглежда, че към момента двете компании имат и разногласия, като кои от активите на Nokia ще станат собственост на Microsoft. Очакваното представяне на таблета на Nokia в края на този месец може да съвпадне с времето, когато Microsoft ще анонсира второто поколение на таблетите Surface, което означава, че американците се притесняват, че финландската компания ще разсее потребителите и вниманието на медиите няма да е насочено изцяло към техните продукти.

http://www.unwiredview.com/2013/09/18/murtazin-microsoft-is-already-pushing-nokia-to-cancel-sirius-tablet-half-of-asha-touchscreen-phones/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници