Първият смартфон, изработен от етично добити ресурси

Първият смартфон, изработен от етично добити ресурси
A A+ A++ A

В Лондон се състоя представянето на първия смартфон, в изработката на който са използвани само етично добити ресурси. Устройството се нарича Fairphone, а компанията зад него си е партнирала с различни неправителствени организации, за да проследи произхода на ресурсите, използвани за производството на отделните компоненти. Много от електрониката използва ресурси от разкъсваната от конфликти Република Конго.

В допълнение, китайските работници, които ще сглобяват телефона, когато започне масовото му производство през ноември, също ще получат справедливо възнаграждение за труда си. Fairphone се опитва да направи устройството по-зелено, като осигурява на собствениците подробни инструкции как да го отворят и поправят сами при нужда.

Сред характеристиките на устройството са четириядрен чипсет Mediatek 6589, 16 GB вградена памет, 4,3" дисплей с qHD резолюция и стъкло Dragontrail, 8МР основна камера, възможност за работа с 2 SIM карти и Android 4.2 Jelly Bean с интерфейс от Kwame Corporation. В момента са отворени предварителните поръчки за устройството на цена от 325 евро, а в първата партида ще има 15 000 броя.

http://www.fairphone.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници