Как да се преборим с ниското кръвно налягане

Как да се преборим с ниското кръвно налягане
A A+ A++ A

За ниското кръвно налягане е известно, че не е опасно състояние. Хората, страдащи често от хипотония, са без сила и с намалена работоспособност. По-долу са дадени няколко практични съвета за това как да се справим с ниското кръвно налягане сами.

Ако страдате от ниско кръвно налягане, е добре да практикувате някакъв спорт. Физическата активност 2-3 пъти седмично дава забележителни резултати още на втората седмица.

Според много лекари редовната консумация на чай от женшен, златен корен или маралов корен действат укрепващо и са чудесен и безвреден начин за справяне с ниското кръвно налягане.

Когато усетите, че кръвното ви е ниско, помислете дали не сте се дехидратирали. 1-2 чаши вода могат да ви накарат да се чувствате по-добре.

Изпитан във времето лек за хипотония е чаша червено вино. Освен вино е добре да включите в ежедневното си меню повече плодове и зеленчуци и течности.

Ако кръвното ви налягане е ниско, а трябва да сте в кондиция през деня, парче торта и сладка напитка (а защо не с кафе) биха върнали работоспособността ви. Недостатъкът на това сладко „лекарство“ е, че действието му е кратко.

При хипотония е препоръчително да се храните редовно и да си осигурявате достатъчно време за почивка.

В случай че ниското кръвно налягане е станало част от живота ви, е добре да се консултирате с лекар, който да установи дали появата му не е предвестник на заболяване.

 

Ниско кръвно налягане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници