30% ръст в търсенето на таксита заради учениците

30% ръст в търсенето на таксита заради учениците
Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

С около 30% са скочили поръчките за таксита през септември, а хладните и дъждовни дни са довели до заетост над 90% на колите в пиковите часове на деня, коментира Людмил Лазаров, шеф на таксиметрова компания, пред в. „Монитор“.

„Сред търсените услуги е возенето на деца до и от училище, а понякога и по цялата програма на малчуганите. В едно семейство едното дете ходи на музикални уроци и носи голям инструмент, другото тренира в отдалечена спортна зала. В компанията правим график и така, независимо от натоварването и търсенето от страна на случайни клиенти, за редовните винаги е осигурена кола. Шофьорите са длъжни да изчакат детето да влезе в съответния вход на дома или на институцията, закъдето са тръгнали“, обясни Лазаров.

Средната цена за курс е между 5 и 10 лв.

„За хората, които избират тази услуга, подобен ангажимент е много по-изгоден, отколкото да напускат работа и сами да возят децата си“, допълни той.

Лазаров обясни, че клиентите са вече по-взискателни към колите, в които се возят.

В София едва 20% от всички таксита са взети чисто нови на лизинг. Останалите коли са взети отново на изплащане от автокъщи, но втора ръка, пребоядисани са за таксита и така собствениците започват да работят с тях.

„Като цяло самият бранш обаче отбива участието на водачи, които създават лош имидж, защото това означава още лоша грижа за колата, мръсотия и клиенти, които избягват да се качат“, каза още Людмил Лазаров.

#Людмил Лазаров #Лазаров #такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници