До минус 25 градуса ще паднат температурите утре

До минус 25 градуса ще паднат температурите утре
Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 20 и минус 25°, на отделни места и по-ниски. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

През следващото денонощие времето у нас ще се задържи мразовито.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 20 и минус 25°, на отделни места и по-ниски; малко по-високи ще бъдат стойностите по крайбрежието на морето и в крайните южни райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Максималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10°, а по южното крайбрежие на морето и крайните югозападни райони – от минус 7° до минус 2°.

В Източна България ще духа умерен, по Черноморието и временно силен север-северозападен вятър, който допълнително ще усилва чувството за студ; там се запазва и опасността от измръзване.

Облачността над страната ще бъде разкъсана, на много места незначителна. По-значителна ще бъде облачността над Източна България, където на отделни места ще превали слаб сняг.

Над Черноморието ще има по-често значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад.

Студено време с максимални температури между минус 10° и минус 5°, към Ахтопол около минус 3°. Температурата на морската вода е около 4 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност до незначителна. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра - около минус 12°, на 2000 метра - около минус 16°.

В сряда и четвъртък ще се задържи много студено, минималните температури ще са между минус 25 и минус 20, на отделни места при ясно и тихо време и до минус 27, а максималните ще са предимно между минус 17 и минус 12, в крайните южни райони и по морския бряг до минус 8-10°.

В Източна България ще продължи да духа до умерен северен вятър. Ще има разкъсана облачност, през първия ден над много райони незначителна.

В петък вятърът ще се ориентира от изток и ще започне повишение на температурите; минималните ще са между минус 17 и минус 12°, а максималните между минус 7 и минус 2°. Ще има значителна облачност и на места ще превали сняг.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #температури #минимални #максимални #студ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници