Нападателят на Доган отказа да признае обвиненията, за да му намалят наказанието

Нападателят на Доган  отказа да признае обвиненията, за да му намалят наказанието
Енимехмедов се съгласи да не бъдат разпитвани всички свидетели, а да се ползват показанията им, дадени на досъдебното производство пред съда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов по обвинение, че на 19 януари 2013 г. при провеждане на Национална конференция на ДПС в НДК в София се опитал да убие лидера на партията Ахмед Доган, насочвайки пистолет срещу него.

Ход на делото беше даден въпреки отсъствието на основния свидетел Ахмед Доган.

Бившият лидер на ДПС пратил писмо до съда, с което заявява, че не желае да се конституира като граждански ищец и частен обвинител и няма претенции да започне делото. В писмото той посочва още, че не може да се яви в залата поради влошено здравословно състояние, съобщава „24 часа“.

Октай Енимехмедов се отказа от съкратено съдебно следствие. Процедурата предвижда намаляване на наказанието с една трета, ако подсъдимият признае фактите от обвинителния акт.

Енимехмедов се съгласи да не бъдат разпитвани всички свидетели, а да се ползват показанията им, дадени на досъдебното производство пред съда.

Той изключи от списъка на свидетелите родителите си, „за да не ги тревожи“. Очаква се първият разпитан да бъде брат му Метин Енимехмедов, който изрично заяви, че иска да даде показания.

#Октай Енимехмедов #Енимехмедов #ДПС #Метин #Ахмед Доган #Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници