Слух: HTC работи по версия на HTC One с 8-ядрен процесор

Слух: HTC работи по версия на HTC One с 8-ядрен процесор
A A+ A++ A

Засега само Samsung предлага продукти с 8-ядрен процесор, които скоро ще могат да се ползват едновременно, но освен това и MediaTek разработва такъв чип, макар и с друг начин на работа, който ще се появи на пазара до края на годината. Затова информацията на гръцкия сайт TechCommunity.gr, че и HTC се кани да пусне такъв модел, определено ни изненада.

Според нея става дума за вариант на флагмана HTC One, който освен нов процесор ще се сдобие с 3GB RAM, както и с нови софтуерни допълнения като подобрена технология за звука, която ще осигури по-високо качество на провежданите разговори, макар че и сега One предлага подобна технология под името Sense Voice. Според слуховете другите спецификации на HTC One ще останат същите като при актуалния модел, но корпусът ще е по-лек и ще се използва Gorilla Glass 3 за предпазване на екрана.

Засега не е ясно дали такова устройство наистина съществува и кога ще се състои премиерата му. Не е изключено HTC да го предложи като подобрена версия на One, както преди време стори същото с модела One X+. Не е ясно и кой ще е производител на въпросния 8-ядрен чип. Ако той използва архитектурата big.LITTLE, в момента няма особено голям избор от варианти - освен Samsung такива проекти имат още Huawei и Renesas, но те залагат на две групи от по две ядра.

http://techcommunity.gr/2013/09/23/exclusive-htc-working-on-an-octacore-htc-one/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници