Български превозвачи пращат жалби на турското транспортно министерство

Български превозвачи пращат жалби на турското транспортно министерство
„От единия край те глобяват на границата поради измислени от тях причини, от другия край нашите клиенти ни глобяват, ако не доставим стоката“, каза още Христосков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Български превозвачи пращат обжалвания на турското транспортно министерство заради задържането на камиони на границата, съобщи пред „Фокус“ Христо Христосков, член на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт и управител на транспортна фирма.

Има един задържан камион от нашата фирма. Доколкото знам, има около 10-12 задържани камиона с подобни проблеми като нашия. Проблемът се изразява в това, че колата товари в групажен склад в Мюнхен, Германия, и две от стоките, едната от която е 240 кг, а другата – 265 кг, са австрийски. Затова ни правят проблем на границата в момента и глобата, която е поискана, е в размер на 3000 евро“, обясни Христосков.

Това е напълно неоснователно и без никаква точна и ясна причина от тяхна страна. Няма никакъв проблем по целия транспорт, просто така си го тълкува някой от турска страна и ние сме потърпевши“, каза още той.

„Вчера идвах в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, занесох документите по транспорта. Хората пишат обжалване към транспортното министерство на Турция в Анкара и ще изчакаме да видим дали ще има някакъв резултат до утре. Но ако и до утре няма резултат, трябва да влизаме, защото стоката е спешна за клиентите и ние трябва да я доставим“, отбеляза Христосков.

Според него „Автомобилна администрация“ би трябвало да помага на българските превозвачи.

Не можем сами да решаваме тези проблеми с турската страна. Аз се обръщам към Министерство на транспорта, ако проблемът може да се реши между двете министерства, а не ние да се мъчим да се оправяме на границата по някакъв начин. И да се мъчим, в момента просто не става“, обясни Христосков.

Явно има някаква директива, спусната към нашите български камиони – да се глобяват без всякакво основание. Най-вероятно причината е, че искат да ни изхвърлят от техния пазар, понеже сме конкурентоспособни, качествени и затова хората ни предпочитат. Явно това не се нрави на някои и искат да ни изхвърлят от пазара“, смята той.

„Надяваме се да има някакъв положителен резултат. Ако не, пак ще сме прекарани като всеки път и ще трябва утре да си платим 3000 евро глоба, за да можем да влезем. Иначе ще ни глобят от отсрещния край, че не сме доставили стоката. От единия край те глобяват на границата поради измислени от тях причини, от другия край нашите клиенти ни глобяват, ако не доставим стоката“, каза още Христосков.

#БАСАТ #България #Турция #превозвачи #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници