Осъдиха пиян шофьор на 7 месеца затвор

Осъдиха пиян шофьор на 7 месеца затвор
Районният съд в Попово издаде присъда 7 месеца лишаване от свобода на шофьор, който два пъти е бил хващан да кара в нетрезво състояние. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Районният съд в Попово издаде присъда 7 месеца лишаване от свобода на шофьор, който два пъти е бил хващан да кара в нетрезво състояние.

Състав на поповския районен съд постанови присъда от седем месеца лишаване от свобода на шофьор, който за втори път бил хванат да кара пиян, предаде БГНЕС.

На 21 януари т.г. около 02:17 ч. в Попово на кръстовището на бул. „Михаил Маджаров“ и ул. „Генерал Баранов“ при извършена полицейска проверка е установено, че 33-годишният правоспособен водач А.А. управлява лек автомобил „Опел Астра“ след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,94 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Той е бил задържан в районното управление на полицията и няколко дни по-късно било насрочено дело.

Така се стигна до делото, в което състав на Районен съд – Попово, счете, че обвиняемият е виновен по повдигнатите обвинения, и постанови наказание „лишаване от свобода“, ефективно, за срок от 7 месеца.

В така определеното наказание се включва и предвиденото наказание за предишна, влязла в сила, условна присъда на А.А. за същото престъпление – управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта му над 1,2 промила.

Подсъдимият е познат на полицията с хулигански прояви и извършено от него унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

#пиян шофьор #затвор #съд #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници