Apple Maps дава указания на шофьори да карат по писта на летище

Apple Maps дава указания на шофьори да карат по писта на летище
A A+ A++ A

Около Apple Maps периодично се оформят малки скандали, но последната открита грешка е направо шокираща. Опиталите се да стигнат до терминала на международното летище в град Феърбанкс в Аляска примерно получават предложение да минат за по-пряко през основната писта. Летищните власти са засекли през последните 3 седмици поне двама шофьори, които са се опитали да направят именно това.

Шефката на летището Мелиса Осборн е коментирала през Alaska Dispatch, че шофьорите напълно са игнорирали предупредителните знаци и никой от тях не е имал усещането, че прави нещо нередно, а маркетинг директорката на аерогарата Анджи Спиър е добавила, че инцидентите показват колко сляпо шофьорите разчитат на инструкциите на техните i-устройства, предпочитайки да послушат своя iPhone, вместо пределно ясните пътни знаци.

Към момента Apple не са реагирали на предупрежденията и грешката все още не е коригирана, а от летището са изградили специални барикади, за да блокират пътя на водените от iPhone шофьори към пистата, и предупреждават пилотите на всички излитащи и кацащи самолети да внимават за преминаващи леки автомобили.

http://www.alaskadispatch.com/article/20130924/iphone-map-app-directs-fairbanks-drivers-airport-taxiway

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници