Алан Мулали като че ли стана основен фаворит за поста на Стив Балмър

Алан Мулали като че ли стана основен фаворит за поста на Стив Балмър
A A+ A++ A

Слуховете, че шефът на Ford Алан Мулали ще наследи Стив Балмър в ръководството на Microsoft, получиха нов сериозен тласък, въпреки опровержението на самия Мулали по-рано този месец. Както е известно, водещи акционери на софтуерния гигант от Редмънд лансираха неговата кандидатура още преди месец като алтернатива на бившия шеф на Nokia Стивън Илъп, който е най-естественият кандидат за мястото на Балмър, особено след придобиването на телефонния бизнес на Nokia.

Индикациите, че Мулали може би е размислил, са в съобщението на Reuters, че бордът на Ford е взел решение да му разреши да разтрогне договора си предварително. В същото време Алан Мулали дълго време е бил шеф и на Boeing Commercial Airplanes, като компанията също както и Microsoft се намира в Сиатъл. Мулали пък много пъти е подчертавал, че обича града и все още има къща там.

Алтернативните кандидати за поста на Балмър, които за момента се спрягат от медиите, са бившият шеф на Skype Тони Бейтс, както и Пол Мариц, който също има богат опит в ръководството на Microsoft, а в момента е шеф на компанията Pivotal. Според запознати в крайна сметка решаващата дума най-вероятно ще има самият Бил Гейтс, който освен бивш шеф на Microsoft, е и един от най-крупните акционери в компанията.

http://allthingsd.com/20130926/is-fords-alan-mulally-now-in-the-lead-to-be-new-ceo-of-microsoft/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници