София ще кандидатства за Столица на спорта през 2017 г.

София ще кандидатства за Столица на спорта през 2017 г.
Снимка: Столична община
A A+ A++ A

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта Джанфрансиско Лупатели. Той отправи покана към София да кандидатства за Столица на спорта през 2017 година.

На срещата присъстваха и вицепрезидентът Роберто Пела, който е и делегат в Комитета на регионите, главния секретар на асоциацията Уго Алонсо и Малина Едрева, председател на комисията по образование и култура в Столичен общински съвет делегат в Комитета на регионите, съобщиха от пресцентъра на общината.

Фандъкова заяви, че София ще се включи и ще участва в надпреварата за Столица на спорта през 2017 година. Ще започнем подготовка на необходимите документи по процедурата, каза кметът на Столична община. Инициативата Столица на спорта е благородна кауза, която насърчава спорта като здраве и здравословен начин на живот за хората от всички възрасти и това е важно за гражданите на София, посочи Йорданка Фандъкова.

През 2014 г. Столица на спорта ще бъде Кардиф, а за 2015 г. – Торино. За 2016 г. кандидат е Прага, а за 2017 г. досега е заявил интерес Марсилия.

#София #спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници