Голи депутати срещу депутатския имунитет в Словакия

Голи депутати срещу депутатския имунитет в Словакия
17 депутати от либералната словашка партия „Свобода и солидарност“ се увиха голи в бандерол, призоваващ: „Да оставим депутатите да се отърват от имунитета си“. Снимката беше качена на профила на партията във „Фейсбук“
A A+ A++ A

Словашки депутати се съблякоха в кампания за премахване на депутатския имунитет преди дебата по темата в парламента днес.

Снимка, на която 17 депутати от либералната словашка партия „Свобода и солидарност“ вместо дрехи се бяха увили в бандерол, призоваващ: „Да оставим депутатите да се отърват от имунитета си“, беше качена на профила на партията във „Фейсбук“ и публикувана от най-големия таблоид в страната „Нови Час“, предаде БГНЕС.

„Депутатите са хора като всички останали и те нямат нужда от привилегии като имунитета“, пише партия „Свобода и солидарност“.

Според словашките закони депутатите са защитени по време на четиригодишния си мандат срещу всякакво съдебно преследване, което позволи на редица депутати да избегнат наказание за шофиране в нетрезво състояние.

През 2010 г. партия „Свобода и солидарност“ стана инициатор на референдум за премахване на някои привилегии на депутатите, но резултатите от него бяха обявени за невалидни заради слабо участие.

„Това е последното заседание на парламента преди предсрочните избори на 10 март и следователно последен шанс за отмяна на имунитета“, заяви Мартин Шрен, един от депутатите на партията, който позира на снимката.

#депутатски имунитет #кампания #голи #депутати #Словакия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино