BlackBerry изпуснали златен шанс да станат лидери в Китай преди 3 години

BlackBerry изпуснали златен шанс да станат лидери в Китай преди 3 години
A A+ A++ A

Разследване за провала на BlackBerry на онлайн изданието The Globe and Mail разкрива шокираща информация, според която само преди 3 години канадците са изпуснали поради вътрешни конфликти златен шанс да превземат китайския пазар. Според публикацията тогавашното ръководство на BlackBerry в лицето на Барбара Стъмиест и Джим Балсили е било в напреднала фаза на преговори с държавната China Investment Corp (CIC). Според плана канадците и CIC е трябвало да създадат нова съвместна компания, която да произвежда смартфони с BlackBerry OS за китайския пазар.

В практически план това би значело, че целият държавен апарат в Китай би преминал изключително на BlackBerry, което от своя страна би наложило марката като лидер на местния пазар. Въпреки силния интерес на китайците целият план се провалил с гръм и трясък заради вътрешни разногласия в BlackBerry, където голяма част от мениджмънта е искала усилията да се концентрират върху разработката на BlackBerry 10. В крайна сметка плановете за бизнес в Китай са били окончателно погребани с идването на власт на Торстен Хайнс.

http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/the-inside-story-of-why-blackberry-is-failing/article14563602/?page=all

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино