Amazon продължава да работи по два смартфона

Amazon продължава да работи по два смартфона
A A+ A++ A

Очаквахме през тази година да видим смартфони с марката на Amazon, но засега такива не се появиха. Въпреки това слуховете за устройствата не стихват. Поредната порция идва след анонимна публикация в Hacker News, а детайлите в нея бяха потвърдени и допълнени и от източници на TechCrunch. Според информацията Amazon работи по два различни телефона, един от които по някакъв начин включва 3D технология - и WSJ писа за това през май.

Той носи кодовото име Smith и вместо 3D екран предлага 4 предни камери, които следят позицията на главата на потребителя и въз основа на това променят 3D ефектите в интерфейса. Устройството ще може да идентифицира използващия го и само той ще бъде в състояние да види триизмерните обекти.

В допълнение, потребителят ще е в състояние да надникне зад елементите от интерфейса, за да види какво се намира зад тях, дори и да изглеждат извън екрана. Устройството ще бъде и в състояние да идентифицира реални обекти и да ги свърже с продукти в магазина на Amazon. Засега не е ясно дали става дума за реален продукт, който ще се появи в продажба, но информацията подсказва, че премиерата и без това не е планирана за тази година.

Второто устройство също няма да се продава тази година. То ще е с по-обикновен набор от възможности и е свързано със скорошния слух, че компанията може да пусне безплатен смартфон, който ще е свързан с екосистемата й от продукти и услуги. Според публикацията в Hacker News Amazon има проблеми с персонала за проектите, но според TechCrunch тя успява да прехвърли към тях инженери от други отдели.

http://techcrunch.com/2013/10/02/amazons-smartphones-detailed-project-smith-3d-flagship-model-and-a-value-handset-with-fireos/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино