К. Георгиева: Децата ни трябва да се гордеят с това, което правим за бежанците

К. Георгиева: Децата ни трябва да се гордеят с това, което правим за бежанците
Кристалина Георгиева посочи, че тежко да се справим с бежанския поток. Снимка: ilianaivanova.eu
A A+ A++ A

"Един ден децата ни трябва да се гордеят с това, което сме направили за сирийските бежанци." Това каза Кристалина Георгиева, еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, в предаването „Панорама" на БНТ в петък вечер.

"Това покачване на броя на бежанците стряска и създава много трудни условия и за бежанците, и за българските граждани. Тежко е да се справим с потока на бежанците, но все още той не е в катастрофални граници. Дали сме 2 милиарда евро да помогнем на бежанците. Аз съм в България за трети път, откакто започна да се чувства влиянието на тази криза в нашата страна", обясни тя, цитирана от "24 часа".

Еврокомисарят обясни, че в ЕС има разделение на труда - комисарят по вътрешните работи отговаря за бежанците вътре в Европа, комисарят по хуманитарната помощ - отговаря за бежанците извън Европа. "Има ресор, има и сърце. Естествено мен ме боли и за нашите хора, които трябва да намерят правилния път, за да се гордеят един ден децата ни, че в един такъв момент ние сме направили морално правилното решение, така както сме направили за евреите, за македонците", добави Георгиева.

#Кристалина Георгиева #ЕС #България #Европа #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници