Отдавам победата си на България, гордее се Ирина Бокова

Отдавам победата си на България, гордее се Ирина Бокова
Бокова не скри, че българското лоби също е допринесло за успеха й. Снимка: escolaemiliadepaivameira.blogspot.com
A A+ A++ A

„Отдавам тази победа на България – институции, дипломация, президент, и на свършената работа. Това беше своего рода вот на доверие за тези четири години, през които ръководех организацията". Това заяви Ирина Бокова в предаването „Събота 150" по БНР. Тя бе номинираната на първи тур за генерален директор на ЮНЕСКО.

Припомняме, че в петък Изпълнителният съвет на ООН за образование, наука и култура гласува с 39 гласа „за" втори мандат на Бокова.

Бокова не скри, че лобирането на българското правителство е допринесло по някакъв начин за вчерашното решение тя да получи втори мандат. „Смятам, че никога сама не бих могла да постигна такъв успех. В крайна сметка това е успех и на цялата българска дипломация, тъй като всички посолства, предишното правителство и външен министър работиха много усилено за това България да има този пост", каза още тя. И уточни, че номинацията й е част от външната политика на страната и не смята, че в световната дипломация има лични успехи. Това са успехи на държавата, акцентира Бокова.

#Ирина Бокова #България #ООН #ЮНЕСКО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници