iOS увеличава пазарния си дял в Щатите през третото тримесечие

iOS увеличава пазарния си дял в Щатите през третото тримесечие
A A+ A++ A

ComScore публикуваха данните си за пазара на смартфони в Щатите през третото тримесечие, според които Apple продължава да увеличава пазарния си дял, докато Android губи позиции, макар за момента да остава с най-сериозно присъствие. Apple обаче са производителя на смартфони с най-голям пазарен дял като са увеличили дела си с 1,5% за периода. Компанията заема 40,7% от пазара на смартфони в края на август в Щатите.

Samsung също не могат да се оплачат, тъй като отчитат увеличение от 23% до 24,3% за същия период и са единствения друг производител в челната петица, който е отчел увеличение. HTC, които са на трето място, отчитат спад на пазарното си присъствие от 8,7% на 6,9%. При Motorola тенденцията е същата като промяната при тях е от 7,8% на 6,9%. Пазарният дял на LG през третото тримесечие отвъд океана не се е променил и компанията остава на пето място със 6,7%.

При платформите нещата изглеждат малко по-различно. Там Apple са на второ място с iOS и 40,7% пазарен дял, докато Android доминира с 51,6%, които обаче са по-малко отколкото в предишното тримесечие, когато платформата е държала 52,4% от пазара на смартфони. Пазарният дял на BlackBerry е продължил да се свива от 4,8% на 4%, но все пак платформата запазва трето място. Windows Phone отчита леко увеличение с 0,2% до 3,2% пазарен дял. Symbian все още присъства в класацията с 0,3%.

http://www.comscore.com/Insights/Press_Releases/2013/10/comScore_Reports_August_2013_US_Smartphone_Subscriber_Market_Share

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници