Турски митничари поискаха спиране на проверките преди ГКПП "Капитан Андреево"

Турски митничари поискаха спиране на проверките преди ГКПП "Капитан Андреево"
A A+ A++ A

Митничарите на ГКПП "Капитан Андреево" от турска страна са спрели да работят, с искане да се прекратят проверките от българска страна. По тази причина е затруднено движението на граничния пункт.

Според Петко Ангелов, заместник-председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), причината са проверки на „Автомобилна администрация" на тежкотоварни автомобили преди българо-турската граница, които са констатирали нарушения на часовите ограничения предимно при турските автомобили и са наложили глоби.

„Автомобилна администрация" си върши работата, каквото е по закон, но се натъкват на нарушения, които най-често са за часово ограничения, и глобите, които се налагат, най-често са за часово ограничение и неспазване на работно време", каза Петко Ангелов, цитиран от "Фокус".

„В момента всички турски превозвачи бързат да се приберат за празника им, Байрама, и не се спазва времевото ограничение. Празни камиони се прибират за 2 дни от Германия в Турция, защото в Турция няма камиони, и да могат да товарят", обясни Ангелов.

#Турция #превозвачи #Петко Ангелов #ГКПП "Капитан Андреево"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници