Българските продажби на LG G2 и G Pad 8.3 започват до дни

Българските продажби на LG G2 и G Pad 8.3 започват до дни
A A+ A++ A

Продажбите в България на LG G2 и G Pad 8.3 започват до дни, стана ясно на официалното представяне на двете устройства в София. На събитието присъства и Ендре Вайцнер, мениджър продажби в LG Electronics Унгария, който акцентира върху разработките на отделните подразделения на компанията, които се използват и в новите смартфон и таблет. За двете устройства вече писахме и дори успяхме да ги изпробваме на изложението IFA в началото на септември.

LG G2 предлага впечатляващата производителност на четириядрения процесор Qualcomm Snapdragon 800 с честота 2,26GHz. Устройството разполага с 2GB RAM, батерия с капацитет 3000 mAh и вградена памет от 16 или 32GB. На разположение е и 5,2" full HD LCD дисплей, който според компанията е удобен за използване, заради намалената рамка около него. Основната камера е с резолюция 13МР, предпазена е от сапфирно стъкло и е снабдена със система за оптична стабилизация.

Уникална характеристика на смартфона е позицията на бутоните за включване и за контрол на звука, които са поставени върху задната страна, точно под камерата. Според компанията това е отговор на тенденцията за увеличаване на размерите на телефоните и новата позиция прави бутоните по-удобни за използване и с двете ръце. G2 е снабден и със специална аудио технология, която LG твърди, че е първа по рода си и освен това има различни софтуерни подобрения.

Функцията Answer Me например позволява автоматичното приемане на разговор при вдигане на телефона към ухото, а Plug & Pop ще се опита да познаете какво искате да правите с устройството, когато включите в него слушалки или USB кабел. Guest Mode дава възможност за ползване на устройството от други хора без те да получат достъп до личната информация, а QuickRemote и вградения инфрачервен предавател превръщат телефона в дистанционно управление за домашна електроника.

Другите софтуерни допълнения включват Text Link, което ще се опита да познае какво искате да направите със селектиран текст, а функцията KnockON позволява включването на телефона с двойно потупване върху екрана. За улесняване на многозадачната работа се грижи функцията Slide Aside, която позволява превключването между приложенията с жест с три пръста.

Продажбите ще започнат в близките дни и тогава ще разберем какви субсидии ще добавят операторите, но в някои предложения ще бъде добавен и калъфа QuickWindow. Ако предпочитате да купувате смартфоните без обвързване с мобилен договор със сигурно ще останете доволни - компанията обеща цената на телефона при свободна продажба да е трицифрена, което ще го отличи от останалите нови топмодели.

На събитието беше представен и таблета G Pad 8.3, който е първото устройство с такъв диагонал на екрана, осигуряващо резолюция от 1920 x 1200 пиксела (пикселна гъстота 273 ppi). Сред останалите хардуерни особености се открояват четириядрен процесор Snapdragon 600 с честота 1,7 GHz, 2GB RAM, 16GB вградена памет и дебелина на корпуса от 8,33 мм при тегло само 338 г. Батерията е с капацитет от 4600 mAh, а двете камери са с резолюция 5МР и 1,3MP.

LG G Pad 8.3 използва Android 4.2.2 с различни софтуерни допълнения. Qpair например позволява получаването в таблета на съобщения и телефонни разговори от свързан с него смартфон, а Qslide дава възможност за едновременната работа с 3 приложения. На свой ред KnockOn дава възможност за активиране на устройството с двойно почукване върху екрана. Продажбите на G Pad 8.3 също започват в близките дни на цена около 600-660 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници