Samsung представи Galaxy Round с извит OLED дисплей

Samsung представи Galaxy Round с извит OLED дисплей
A A+ A++ A

Неофициалните снимки от Evleaks, показващи смартфон с извит екран от Samsung, се появиха часове преди официалното представяне на устройството, което вече е факт. То се нарича Galaxy Round и ще се продава в Южна Корея в мрежата на SK Telecom. Основната му отличителна черта е 5,7" дисплей с резолюция 1080p, което е извит във вертикална посока.

Според Samsung тази форма ще позволи нови начини на взаимодействие с телефона - например потребителите ще могат да получат информация за пропуснати обаждания и състоянието на батерията само като наклонят устройството, когато е върху равна повърхност и с изключен екран. Компанията е подобрила и превключването между отделните страници на екрана и го е направила като непрекъснат преход.

Сред техническите характеристики са дебелина на корпуса от 7,9 мм при тегло 154 грама и батерия с капацитет 2800 mAh. Камерата е с резолюция 13МР, налице са 3GB RAM памет и четириядрен процесор с честота 2,3GHz. Продажбите в Корея започват от утре на цена от 1,09 милиона вона (750 евро).

http://global.samsungtomorrow.com/?p=28865

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници