Сензорът за отпечатъци на iPhone 5s може да се използва за кражба на самоличност

Сензорът за отпечатъци на iPhone 5s може да се използва за кражба на самоличност
A A+ A++ A

Германската компания за сигурност SRL е провела изследване, според което биометричният сензор на iPhone 5s може да се използва за кражба на самоличност. За да работи хакът обаче, трябва да са налице доста обстоятелства. На най-първо място потребителят трябва да е активирал Touch ID за своя телефон и да е включил показването на Control Center на екрана за заключване. Освен това двустепенната проверка за сигурност на е-mail акаунтите трябва да е изключена, като това важи в особена степен за Apple iCloud.

Според проучването на SRL наличието на Control Center е особено важно, за да може откраднатият телефон бързо да бъде превключен в самолетен режим и по този начин да бъде деактивирана опцията за дистанционно изтриване на информацията. След това експертите са показали как с обикновена снимка на пръстите на собственика на смартфона може да се направи фалшив отпечатък, който да излъже биометричния скенер и да отключи устройството.

Ако тази операция приключи успешно, крадецът вече може да използва сайта на Apple, за да поиска нови пароли, които вече ще позволят пълен достъп до личната информация. Според SRL основната слабост в случая е в самия биометричен сензор и изтъкват, че той се нуждае от сериозно подобрение.

https://srlabs.de/spoofing-fingerprints/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници