Турски превозвачи затворили границата без причина

Турски превозвачи затворили границата без причина
Границата не е затворена от български превозвачи и по вина на служители на български институции, посочи Ганев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българо-турската граница е затворена от турски превозвачи, без официална причина за това, заяви изпълнителният директор на „Автомобилна администрация“, Димитър Ганев.

„Неофициално е заради завишения контрол от страна на българските власти. Трябва да е ясно, обаче, че контрол е имало и преди 7 октомври, ще има и след 13 октомври“, посочи Ганев.

Той обясни, че от 7 до 13 октомври върви операция на TISPOL за контрол на превозните средства във връзка с настъпването на зимния сезон, в която България участва, предава „Фокус“.

„Няма реципрочни мерки от българска страна относно турските превозвачи“, посочи още директорът на „Автомобилна администрация“ и добави, че границата не е затворена от български превозвачи и по вина на служители на български институции.

„Трафикът на българо-турската граница е спрян от турски автомобили, които са блокирали на турска територия”, каза още Ганев.

#Турция #България #граница #превозвачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници