МВР провери СДОТО заради подслушванията

МВР провери СДОТО заради подслушванията
Йовчев заяви, че случаите със заплаха на Цветанов вероятно са приключени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Под ръководството на Инспектората на МВР е извършена комплексна вътрешна проверка в бившата СДОТО във връзка с подслушванията, съобщи агенция „Фокус”.

Проверката е разпоредена със заповед на министър Петя Първанова. Обхватът на проверката включва всички направления на дейност за периода от 1 януари до 17 април 2013 г.

"За допуснати системни нарушения на служебната дисциплина е предложено да бъде наложено дисциплинарно наказание недопускане до конкурс за израстване в категория или степен за срок от 1 до 2 години на комисар Сергей Кацаров, който по това време е директор на СДОТО. За неизпълнение на служебни задължения или заповеди е предложено да бъде наложено наказание порицание на комисар Владимир Димитров, временно назначен на длъжността директор на СДОТО и на комисар Владимир Кирилов, по това време зам.-директор на СДОТО", каза от парламентарната трибуна в петък Цветлин Йовчев, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи. Той отговори на въпрос от Десислав Чуколов за неправомерното използване и съхранение на СРС и подслушване на граждани от МВР по времето на министър Цветан Цветанов.

В същото време Йовчев заяви, че в момента се проверяват сигнали със заплахи за живота на Цветан Цветанов, които са постъпили на територията на 4 областни дирекции на МВР.

"Случаите със заплаха за живота на Цветан Цветанов или са приключени от съответните органи или по тях няма конкретни данни, потвърждаващи първоначалната информация", обясни Йовчев.

#Цветан Цветанов #СДОТО #Цветлин Йовчев #Петя Първанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници