Нови кадри показват Nexus 5 и Android 4.4

Нови кадри показват Nexus 5 и Android 4.4
A A+ A++ A

Слуховете твърдят, че през следващата седмица ще се състои премиерата на Nexus 5 и Android 4.4 KitKat, но преди това има време за още неофициална информация за двете нови издания. Тя идва от италианския сайт TuttoAndroid и макар да не осигурява неизвестни детайли за смартфона ни дава някои за операционната система. В менюто с настройки вече присъства функцията Tap & Pay, за която се заговори и по-рано и на практика представлява интеграция на услугата Google Wallet. Забелязват се и три нови режима в менюто за локализация, които използват различни от наличните методи за определяне на местоположението, всеки от които с различна точност и потребление на енергия.

По отношение на интерфейса правят впечатление белите икони в статус лентата, която вече е прозрачна върху екрана в заключено положение. В долния десен ъгъл се вижда икона за директно активиране на камерата, но то може да бъде направено и както досега с плъзване на пръст върху екрана от дясно на ляво. Забелязват се и промени в иконите, а освен това прозрачна е станала и лентата с навигационни бутони в долната част на екрана. Прави впечатление, че иконите в менюто за приложения са по-големи вече са показани върху фоново изображение.

Споменават се и подобрения в Google Now, търсенето и др. Посочва се, че устройството работи много бързо, но едва ли може да се очаква друго при използвания процесор Snapdragon 800. Става дума и за стерео високоговорители в долната част на корпуса и за системата за стабилизация на камерата, която вече знаем, че ще бъде оптична като тази в LG G2.

http://www.tuttoandroid.net/android/esclusiva-nexus-5-nexus-4-2013-ed-android-4-4-kitkat-foto-hands-on-informazioni-148093/
http://www.tuttoandroid.net/android/nexus-5-ed-android-4-4-kitkat-foto-dellinterfaccia-e-prime-impressioni-148548/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници