Нечовешка мизирия и смрад в лагера във "Враждебна"

Нечовешка мизирия и смрад в лагера във "Враждебна"
В центъра има бременни, пеленачета на по 2 месеца и болни. Няма лекар. Снимка: Кросс
A A+ A++ A

Нечовешка мизерия и смрад посреща всеки престъпил прага на бившия интернат в  квартал "Враждебна" в София, където  са настанени над 400 бежанци. Хората се тъпчат като сардели в стая, двадесет човека готвят на едно малко котлонче, децата са с разстройство, защото тоалетните са запушени, а топлата вода не стига за никого, показва проверка на "24 часа".

В една от стаите живеят 4 семейства с 8 деца. Леглата са залепени едно до друго. Готви се на котлонче, което получили преди ден. Възрастен мъж благодари на България за помощта. Държавата ни била бедна и не можела да им предостави по-добри условия.

Гледката е още по-отчайваща в съседната стая. Там са 20 човека. Няма дори котлон. Изкъртени шкафове, стърчащи греди, лющещи се стени и тавани допълват пейзажа. Сградата е гредоред. Елинсталацията не е пригодена за толкова хора и опасността да се превърне във факла е голяма. Няма отопление.

С всеки етаж мизерията става по-голяма. Има стая, в която има само чин, служещ за маса. Там живеят 20 души. Мъже, жени и деца спят на пода, застлан с няколко черджета.

В центъра има бременни, пеленачета на по 2 месеца и болни. Няма лекар. Раздават пакети с храна. Често обаче те не стигат за всички, особено за настанените на по-горните етажи.

#враждебна #бежанци #сирийци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници