Азербайджанец е заподозрян за убийството на руския младеж

Азербайджанец е заподозрян за убийството на руския младеж
Погром в Москва сред смъртта на руснака Егор Шчербаков. Снимка: БНР
A A+ A++ A

31-годишен азербайджанец е заподозрян за убийството на руския младеж в Москва, довело до масови протести и безредици срещу нелегалните имигранти, предаде БНР.

Пресцентърът на московската полиция обяви, че продполагаемият убиец на живеещия в район "Бирюльово" Егор Шчербаков е роденият в Азербайджан Орхан Зейналов, който от понеделник е в неизвестност. Като шофьор той е снабдявал московските магазини с плодове и зеленчуци. Бил е разпознат от неговите съквартиранти, след като те изгледали в интернет кадри с добро качество от мястото на престъплението.

Полицията е отправила молба към гражданите да предоставят информация къде може да се намира Зейналов, но де не влизат в контакт с него, тъй като той може да е опасен.

Смъртта на 25-годишния Егор Шчербаков предизвика  спонтанен протест на в неделя. Акцията, към която се присъедини голяма група националисти от цяла Москва, завърши с погроми и безредици, каквито руската столица не помни от години. За хулиганство бяха обвинени трима души, които могат да получат присъди до 5 години затвор.

В същото време над 1600 имигранти бяха арестувани след сблъсъците в руската столица.

#Егор Шчербаков #Азербайджан #Орхан Зейналов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници