България загуби от Чехия и не се класира на Мондиал 2014

България загуби от Чехия и не се класира на Мондиал 2014
Снимка: tv7.bg
A A+ A++ A

Българският национален отбор по футбол загуби домакинството на Чехия с 0:1 и по този начин не успя да сбъдне мечтата си да играе поне бараж за класиране на Световното първенство в Бразилия.

Още в 14-ата минута гостите можеха да открият резултата на препълнения стадион "Васил Левски", след като Либор Козак излезе сам срещу българския вратар. Той обаче шутира високо над вратата на Стоянов. В 27-ата минута последва ново положение пред стража на Лудогорец. Ирачек бе изведен сам срещу Владо Стоянов, но след уникално спасяване на стража на "лъвовете" на таблото продължаваха да светят двете нули. В 30-ата минута Докал стреля силно от далечно разстояние, но прати топката в аут, а в 40-ата минута след прострелно центриране на Ивелин Попов Козак изби с глава в корнер, изпреварвайки български играч, който щеше да засече топката на далечната греда. В самия край на първата част, в 45-ата минута, Козак нацели с глава гредата на българската врата, предаде БГНЕС.

Втората част започна доста по-силно за нашия тим и първо в 49-ата минута Димитър Рангелов отправи техничен удар, а след това Илия Миланов в 50-ата минута стреля опасно с глава. При първия случай отлично се намеси стражът на Челси, а при удара на защитника на Литекс топката отиде в аут.

Чешкият отбор все пак успя да вкара гол в 51-ата минута. Крилото на Спарта Прага Борек Докал се възползва от невниманието в нашия отбор и се разписа след удар от над 20 метра, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на България. В 65-ата минута силата на своя шут пробва Ивелин Попов, а само минута по-късно подобно нещо опита и влезлият като резерва Маркиньос. В 75-ата минута отборът ни остана с човек по-малко, след като втори жълт и съответно червен картон получи Петър Занев.

В крайна сметка, младият ни тим не издържа на напрежението и не успя да вкара изравнителен гол, допускайки едва първата си домакинска загуба в тези квалификации. Дания разби Малта на свой терен с 6:0 и ще завърши на второто място в групата с актив от 16 точки.

Италия се класира директно за финалите в Бразилия с 22 точки, Дания е втора с 16, но не се класира за баражите, трети са чехите с 15 точки, следват България и Армения с 13 и Малта с 3 точки.

#България #Чехия #Мондиал 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници