Ние се появихме като отбор-изненада, коментира Пенев

Ние се появихме като отбор-изненада, коментира Пенев
A A+ A++ A

Селекционерът на България Любослав Пенев призна, че тимът му е играл много прибързано в мача срещу Чехия, който бе загубен с 0:1 на Националния стадион „Васил Левски". Той обаче бе категоричен, че това е пътят, и е доволен от огромния труд, положен от футболистите му. Пенев не пропусна и да обяви публиката за „перфектна", и за точния барометър за успеха на тима.

„Не завършихме както ни се искаше. За мен беше ясно още след 10-ата минута, когато започнахме да играем. Може би мислехме повече за бараж, отколкото за този мач. Той обаче минаваше през този мач. Опитахме се да контролираме мача, отчасти се получи, но когато играем прибързано няма как да се получат нещата. Казвам прибързано, а не бързо. Има тънка, но голяма разлика.", коментира Пенев след мача, цитиран от Gong.bg.

„Въпреки загубите в последните два мача, отборът се представи добре, и нивото е коренно различно. Имаше леко проспиване на първото полувреме, и в Армения, и днес. Играем и припряно под натиск, емоции, напрежение, и не успяхме да покажем това, което показвахме в предишните мачове. Това не е критика, просто посочвам основен недостатък. Благодарих на момчетата за целия труд, който положиха през последните две години. Истисках ги като лимончета във всяка една минута, в която сме били заедно. Трябва да се гордеем с тези момчета. И искам да благодаря на тази перфектна публика. Тя разбира, кога се играе добре, кога се полага голям труд."

„Убеден съм, че пълният стадион е оценката на хората. Те подкрепяха неистово отбора 90 минути, и това е точен показател за това, което е свършено. Феновете разбират, те са съпричастни и оценяват, когато ти си положил определен труд, и си стигнал до някъде, дори да си изразходен на максимум. За мен е много важна тази оценка."

„В повечето случаи, можеше да избегнем картоните. Не можем да се поддаваме. Определено картоните, които ни се показаха на нас, са заслужени. Но се оплаквам, че критерият е различен."

В момента още нямам стратегия за следващите квалификации. Бях ангажиран с отбора, със сегашното представяне, и не мисля за стратегия. Утре, вдругиден, след седмица, не в момента. В главата ми са още последните два мача. Ще имам време за нови идеи."

„Най-много ние сме си виновни, че не стигнахме поне до бараж. Ние се превърнахме от под-аутсайдер, до втори в групата. Изненадахме абсолютно всички в Европа, най-вече отборите в нашата група, било то Дания, Италия, или Чехия."

„Аз не си тръгвам, все още имам договор. От това, дали ще има нов, ще имаме разговори с президента. Тема на следващите дни, седмици. Но да не даваме дата, нали?! Фактори като публиката влияят. За мен е важно, че те оцениха труда ни."

„Абсолютно сигурен съм, че на нас трябва вече да се гледа с друго око. Предполагам, че специалистите вече ще ни имат предвид за в бъдеще."

„Натиск винаги ще има. Това е важен момент, но и самите футболисти трябва да бъдат изключително концентрирани, и да се трудят в клубовете на максимално добро ниво."

„Всеки един от футболистите търпи развитие. Истискал съм ги за този период от две години. Да сме живи и здрави, да надградим след това. Времето на един национален селекционер е строго ограничено. Аз работя с тях 10 пъти в годината, кога по-напред да имам време. Имат потенциал играчите, вижда се, но трябва да затвърдим нещата. Да се опитаме да влезем между малко по-силните отбори."

„Много ни разделя от големите отбори, във всеки един елемент. Имаме какво да работим. Лесно няма никъде. Мога да кажа обаче, че не беше трудно, защото виждах непрекъснато разбиране във футболистите. Фактът, че те от самото начало схванаха идеите, които има щаба. След това, като пъзел, нещата се донареждат."

„За мен групата бе силна. Ние се появихме като отбор-изненада. Те не са очаквали да бъдем конкурент до последно, през цялото време."

„Това правило, за изваждането само на деветия втори отбор от баражите, също го поставям под въпрос, защото не мисля, че ние например сме най-слабият втори от деветте втори."

#Любо Пенев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници