Sony представи първите пълноформатни безогледални фотоапарати

Sony представи първите пълноформатни безогледални фотоапарати
A A+ A++ A

След месеци на спекулации и слухове, Sony представи официално първите пълноформатни безогледални фотоапарати със сменяема оптика от серията A7. Външно двата фотоапарата A7 и A7R са почти идентични като предлагат подобна на пентапризма издатина, в която е поместен електронен визьор с резолюция 2,3МР, допълнителен грип за по-удобно захващане и изобилие от бутони за ръчно управление.

Разликите са вътрешни - A7R залага на 36МР сензор без low-pass филтър и разчита на контрастен автофокус, докато по-евтиния A7 използва 24МР сензор с low-pass филтър и фазов автофокус. И двата фотоапарата използват NEX E-mount, но Sony представи нови FE обективи, които да се възползват от цялата площ на сензора. Останалите характеристики на устройствата включват нов процесор BIONZ X, 3" XGA OLED Tru-finder дисплей, Wi-Fi и NFC възможности и опция за запис на 60p видео.

Съществуващите обективи за серията NEX също ще могат да се използват, но кадъра ще бъде изрязан. Все пак компанията осигурява опция за изключване на изрязването, но тогава снимките ще са със затъмнени краища. Фотоапаратите вече са достъпни за предварителна поръчка, а в Европа ще се появят в средата на ноември. Цената в Щатите на Sony A7 е 1699 долара за тяло и 1999 долара за комбинация с обектив 28-70 F3.5-5.6 OSS. A7R няма да се предлага с обектив и ще струва 2299 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници