Проблемите в бежанските центрове могат да се отразят на околните райони

Проблемите в бежанските центрове могат да се отразят на околните райони
Столична община от първия ден предприе няколко конкретни мерки за бежанци и работим ежедневно“, отбеляза Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Проблемите в бежанските центрове могат да се отразят и на районите, в които се намират центровете“, заяви кметът на Столична община, Йорданка Фандъкова.

„Въпросът за бежанците е много актуален, особено през последния месец, включително и за София. Не би трябвало да се задава въпросът дали, а по-скоро - как се справяме с това голямо предизвикателство пред, което е изправена цялата държава и общество“, коментира Фандъкова, предава „Фокус“.

„Преди няколко седмици заявих, че са необходими съвместни действия и отлична координация между държавните институции и местните власти и гражданския сектор. В началото имаше доста разминаваме в това отношение, в последните дни буквално комбинацията се подобри чувствително“, посочи столичната кметица.

„В София бяха открити преди месец два допълнителни нови центъра за бежанци и председателят на Държавната агенция за бежанците г-н Чирпанлиев призна, че условията в тях никак не са добри и затова беше жизнено необходимо да се предприемат много бързи и спешни действия”, заяви Фандъкова.

Според нея, трябва да стане много ясно, какви точно са отговорностите на различните институции. 

„Трябва да се работи в синхрон, всяка една от нас има конкретни отговорности и те трябва да се знаят. В последните дни чувам изказвания на представители на институции, които очевидно още не са се запознали добре с конкретните си ангажименти. Столична община от първия ден предприе няколко конкретни мерки за бежанци и работим ежедневно“, отбеляза Йорданка Фандъкова.

„На първо място, провеждаме срещи с хората по места, за да чуем проблемите и опасенията им. Не трябва да се крием от проблемите, а трябва да ги чуем, и да ги чуваме и да предприемаме мерки. Говорили сме вече за допълнителна охрана, допълнително почистване. Днес приключва и помощта, която районният кмет на „Кремиковци” оказва в кв. „Враждебна” за почистване на канализация”, каза още Фандъкова.

#бежанци #центрове #Йорданка Фандъкова #Сирия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници