Пълен достъп за медиите до бежанските центрове

Пълен достъп за медиите до бежанските центрове
Чирпанлиев обясни, че видеонаблюдението в центровете за бежанци няма да бъде в стаите и тоалетните – то ще бъде само, за да се контролира редът в центровете. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„От вчера е решено, че медиите ще имат пълен достъп до центровете и бази за бежанци“, заяви председателят на Държавната агенция за бежанците, Николай Чирпанлиев.

„Ще следваме девиза: „Работа и прозрачност”. Няма проблем да се посещават центровете от медии, но с уточнение, че това няма как да стане, ако някои от бежанците не желаят да бъдат снимани, защото това е законово право”, посочи Чирпанлиев.

Той обясни, че видеонаблюдението в центровете за бежанци няма да бъде в стаите и тоалетните – то ще бъде само, за да се контролира редът в центровете.

„Налага се видеонаблюдение, защото имаме доказателствен материал, за това, че има вредителски действия в санитарните помещения, като слагане на памперси в каналите. Сумата, която подписах вчера, за отстраняване на вредите от тези действия, е над 2000-3000 лв.“, коментира Чирпанлиев.

„Днес трябва да бъде назначен технически персонал, който да влезе веднага в проблемните центрове във „Военна рампа“ и „Враждебна“, за да може да започнем процесите с тяхната експедитивна регистрация – 90% от хората във „Военна рампа” не са регистрирани“, отбеляза председателят на Агенцията за бежанци.

„В тази връзка ще въведем ред - вече имаме охранителна фирма, която е във „Военна рампа“ и „Враждебна“, от утре искаме да назначим комендантите. Трябва да успеем и да назначим палестински лекари, които да говорят български език, а по възможност и хора, които да осъществяват преводаческа дейност”, каза още Чирпанлиев.

#бежанци #центрове #медии #Сирия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници