Регионална конференция за предизвикателствата пред дипломацията

Регионална конференция за предизвикателствата пред дипломацията
A A+ A++ A

По повод 10-годишнината на Дипломатическия инстиут към Министерство на външните работи се провежда Регионална конференция на тема „Предизвикателства пред съвременната дипломация“.

В събитието участват ръководители на дипломатически обучителни институции от Балканите и Черноморския регион и на водещи обучителни структури от Европейския съюз (Холандски институт за международни отношения Клингендал, Европейска служба за външна дейност, Виенска дипломатическа академия, дипломатическите академии и институти на Румъния, Хърватия, Албания, Косово, Черна гора, Армения и Грузия, представители на Франция, Германия, Великобритания, Молдова, Украйна и др).

Конференцията ще предостави възможност за дискутиране на съвременните предизвикателства, практики и тенденции в дипломатическата служба и дипломатическото обучение. Програмата ще съдържа политически и експертни сесии и отворени дискусии.

Конференцията беше открита от министъра на външните работи Кристиан Вигенин. Специален гост-лектор ще бъде  Ян Петерсен, посланик на Норвегия в Австрия, бивш Председател на Комисията по отбрана в Норвежкия парламент; министър на външните работи на Кралство Норвегия (2001-2005) и почетен член на Международния консултативен съвет на Дипломатическия институт.

#Министерство на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници